Haahjem® -Fremtidsrettet i mer enn 100 år

Knut Haahjem Smie og Motorverksted ble stiftet i 1915 med produksjon av Haahjem glødehodemotor (semidiesel). I takt med endret produktspekter skiftet selskapet navn til Haahjem Mek. Verksted AS.

HAAHJEM® er produsent og leverandør av utstyr til mineral og sirkulærøkonomien. Selskapet introduserte sine egenutviklede båndtransportører allerede på 1950-tallet. I 1968 ble HAAHJEM® utnevnt til norsk generalagent for knusere og sikter fra den finske produsenten Lokomo OY (idag Metso Minerals).

Selskapets oppgave med å gjøre knuseverk mobile ble intensivert på 70-tallet, og allerede i 1985 lanserte HAAHJEM® "Belteknuser'n" - det første selvdrevne knuseverket på belter. Belteknuseren var banebrytende og har med årene endret en hel bransje. Belteknuseren er nå utviklet til en hel modell-rekke og har frem til idag vært et av hovedproduktene for HAAHJEM®

Selskapet er norsk representant for supplerende produkter fra flere anerkjente produsenter i Europa og Nord-Amerika. Virksomheten baserer seg på utvikling og salg av maskiner og utstyr i forbindelse med knusing, sikting, sortering, separering, detektering, massehåndtering, laste- og losseløsninger med tilhørende produktstøtte, samt salg av slite- og reservedeler.

HAAHJEM AS eies og drives av 4. generasjon Haahjem med utspring fra Vigra på Sunnmøre. Selskapet har design-, åndsverk og varemerkeregistrert med produktene HAAHJEM® CTC belteknusere og H-CON® båndtransportører, samt medlemsklubben for belteknuser-eiere; Haahjem Hard Rock Club®

Haahjem har levert maskiner du kan stole på siden 1915

Grunnleggeren av Haahjem Mek. Verksted AS, Knut Haahjem i kjeledress foran en 3-sylindert HAAHJEM 180 HK semi-diesel motor produsert 1939 og installert i M/S "Reidulf", en båt opprinnelig bygget for fiske til Oscar Larsen i Aalesund.

Våre agenturer

Selskapet er norsk agent, OEM- eller partner-representant for utvalgte verdenskjente produsenter.